2010 m. rugpjūčio 19 d., ketvirtadienis

MEDAUS TORTAS


Iš pradžių bandžiau kepti pagal internete rastą receptą, gavosi skanus, bet kažkoks netoks.. Ačiū labai mamai už tikrą receptą, dabar tai vienas mėgstamiausių torčiukų :o
Reikės tešlai:
2 kiaušiniai
50 g tirpinto sviesto
1 indelis saldaus kondensuoto pieno
3 v.š. medaus
1 a.š. sodos
miltų
Kremui:
1 l grietines
stiklinė cukraus
želatinos
Tešlai skirtus ingridientus plakam mikseriu, miltų dedam tiek, kad tešla gautųsi panašaus tirštumo kaip blynams, t.y. ne skysta, tačiau lengvai tekanti nuo šaukšto. Patartina nepadauginti medaus, nes tešla lips prie skardos. Imam skardą - aš naudoju seną keptuvę su nuimta rankena, kuri kaip tik atitinka mano tortinės formos dydį. Galima bandyti kepti ir pačioje tortinėje, nors nebus labai patogu. Jei naudosite šiek tiek didesnę kepimo formą, iškepusį lakštą geriausia apipjauti iki norimo dydžio iškart iškepusį, nes tuomet jis būna minkščiausias. Skardos dugną aš ištepu trupučiu sviesto, dedu apie 4 šaukštus tešlos, kepu iki 200 C įkaitintoje orkaitėje keletą minučių, kol gražiai paruduoja.Išimu iškepusį lakštą, skardą vėl patepu šiek tiek sviesto, kepu dar vieną lakštą, jų iš viso gaunasi apie šešis.
Kremui grietinę išmaišyti su cukrumi, atsargiai supilti išbrinkintą ir ištirpintą želatiną. Recepte želatinos kiekio nenurodžiau, nes tai priklauso nuo to, kokią želatiną naudosit. Aš naudoju lapeliais ir dedu 8-10 g, kadangi grietinę imu riebią i tirštą, tokio kiekio pilnai užtenka. Originaliam recepte nurodyta net 30 g, bet kuriuo atveju galima pažiūrėti koks kiekis rekomenduojamas naudoti ant želatinos pakelio 1 litrui masės (turint omenyje, kad grietinė savaime nėra skysta). Jei mėgstat į kremą galit įdėti išbrinkintų razinų.
Toliau viskas paprasta - dedam į tortinę sluoksnį tešlos, sluoksnį kremo, viršų gražiai papuošiam. Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą