2010 m. rugpjūčio 27 d., penktadienis

Vyšninis tortas



Biskvitui reikės:
5 kiaušiniai
150 g cukraus
75 g miltų
75 g krakmolo
1 a.š. kepimo miltelių
vanilinio cukraus
Kremui reikės:
300 ml natūralaus jogurto
200 ml riebios grietinėlės
apie stiklinės cukraus (pagal skonį)
konsevuotų vyšnių (0,5 l stiklainis)
želatinos
Papuošimui:
3-4 v.š. vyšnių džemo
riešutų

Biskvitui baltymus mikseriu suplakti iki standumo, tuomet iš lėto pastoviai plakant supilti 75 g cukraus. Trynius suplakti su likusiais 75 g cukraus iki šviesios purios masės. Į išplaktus trynius sudėti miltus, kepimo miltelius bei krakmolą, viską išmaišyti. Palaipsniui atsargiai įmaišyti išplaktus baltymus. Kepti tortinėje formoje (išklotoje kepimo popieriumi) iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Mediniu pagaliuku aba peilio galiuku patikrinti ar iškepęs. Biskvitą perpjauti į dvi dalis ir leisti atvėsti.
Želatiną išbrinkinti vandenyje ir ištirpinti. Jos dėti pagal nuodymus ant pakelio 0.5 litro masės. Aš naudoju želatiną lapeliais, dedu apie 6 g. Nepadauginti, kad kremas liktų kreminis, o ne želė konsistencijos. Grietinėlę išplakti iki standumo (galit naudoti gietinėlės standiklį). Curkų sumaišyti su jogurtu bei nusunktomis konservuotomis vyšniomis. Konservuotas vyšnias naudoju nesaldžias, jei naudosite saldintas, nepadauginkit cukraus. Įmaišyti grietinėlę. Po truputėlį maišant supilti ištirpintą želatiną.
Vienu biskvito lakštą palikti tortinės formos dugne, dėti sluoksnį kremo, uždengti likusiu biskvito lakštu.
Vyšnių džemą labai trumpai pakaitinti ant silnos ugnies, kol šiek tiek suskystės. Aptepti torto viršų ir apibarstyti mėgstamais smulkintais riešutais (naudojau lazdyno). Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą