2010 m. rugpjūčio 21 d., šeštadienis

Špinatų pyragas


Reikės:
pakelio sluoksniuotos tešlos
špinatų (naudojau didelį maišą šviežių)
200 g rūkytų spirgučių-mėsytės
200 ml riebios grietinėlės
2 kiaušiniai
1-2 v.š. miltų
įvairių sūrių
česnako
prieskonių
aliejaus kepimui

Kepimo fomą (naudojau tortinę) iškloti sviestiniu popieriumi, dugną ir kaštelius iškloti sluoksniuota tešla. Keptuvėje pakepinti spirgučius, kol apskrus. Paskirstyti juos ant tešlos. Toje pačioje keptuvėje pakepinti špinatus, kol išskirs sultis, suminkštės ir iš turėto didelio kiekio liks nebe tiek ir daug. Baigiant kepti įspausti kelias skilteles česnako - nepagailėti. Špinatų masę paskirstyti ant tešlos ir spirgučių. Kiaušinius išplakti su grietinėle, miltais, mėgstamais prieskoniais, įmaišyti tarkuotą sūrį (naudojau olandišką ir su mėlynuoju pelėsiu). Gautą masę pilti ant pyrago. Kepti iki 200 C įkaitintoje orkaitėje, kol vidus sutirštės, o paviršius gražiai apskrus. Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą