2013 m. gegužės 11 d., šeštadienis

Lašišos pyragas

Tešlai:

  • 125 g sviesto
  • 125 g varškės
  • 200 g miltų
  • 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
  • 2 šaukštų pieno
  • žiupsnelio druskos
Kambario temperatūros sviestą mikseriu išplakti su varške. Jei neturit laiko laukti, kol atšils sviestas (mano atvejis), trumpam įkiškit į mikrobangę. Į varškės-sviesto masę beriam miltus, kepimo miltelius, pieną, druską, aš dar įmaliau pipirų. Viskas labai lengvai išsiminko. Tešlą, kol pasiruošit įdarą, reikia laikyti šaldytuve, vėliau ja "išlipdyti" tortinės formos dugną ir kraštelius.

Įdarui:

  • 3 kiaušiniai
  • 300 g riebios grietinėlės
  • 200 g rūkytos lašišos
  • 150 g fermentinio sūrio
  • krapų (daug)
  • pipirų, druskos
Suplakti kiaušinius su grietinėle, įmaišyti tarkuotą sūrį, lašišą, krapus, prieskonius. Lašišą daug geriau naudoti tą, kuri sufasuota nepjaustyta, t.y. tokį didelį gabalą pirkti, o ne tą, kur sumuštiniams jau supjaustyta, tikrai daug skaniau.
Aš pyrago viršų papuošiau konservuotais vyšniniais pomidoriukais ir marinuotais svogūnėliais (kurių galima buvo dėti ir daugiau.
Kepti 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 min. Po pusvalandžio vaizdelis orkaitėje buvo toks, kad dar pusvalandį teks kept, o skrandis jau "dainavo", todėl padidinau kaitrą iki maksimumo, tai tikrai užteko 40 minučių :)





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą