2013 m. gegužės 11 d., šeštadienis

Nesaldūs keksiukai

Nesaldžių keksiukų esu kepusi įvairių, bet paprastai tokie bandymai apsiriboja vieninteliu kartu.. O šituos kepiau jau ne kartą. Labai greitai pagaminami. Skonis labiausiai priklausys nuo pasirinktų papildomų ingridientų - sūrio ir mėsytės. Beje mums jie skanūs tik karšti.. Todėl vis dar ieškau tobulo šaltų keksiukų užkandžio.
Tešlai reikės:

  • 125 g miltų
  • 100 g sviesto
  • 115 g vandens
  • 4 kiaušiniai
  • 100-150 g sūrio
  • 100-150 g kumpio
  • druskos, pipirų
Puode užverdame vandenį, druską ir sviestą. Į dubenėlį atmatuojam reikiamą kiekį miltų. Kai puode sviestas ištirpsta išjungiam ugnį ar minimaliai primažinam, pilam visus miltus ir maišom mediniu šaukštu, kol gaunasi į tešlą panašus daugmaž vientisas "gniutulas". Tešlą dedam į indą ir leidžiam jai pravėsti. Per tą laiką pasiruošiam (supjaustom) sūrį ir kumpį - aš naudojau džiugo sūrį ir silpnai parūkytas vištienos dešreles. Įspėju, kad jei kepsit su elementariu sūriu ir ypatingu skoniu nepasižyminčiu kumpiu gali pritrūkti skonio, tuomet reikalą bent kažkiek pataisytų kokie nors prieskoniai. Aišku galima dėti ir pvz. alyvuogių, marinuotų svogūniukų ir pan. 
Kai tešla ataušta į ją mikseriu po vieną (ne visus iš karto) įplakam kiaušinius. Dedam pipirų, aš dar įbėriau krapų, saldžiosios paprikos miltelių ir prieskoninio žolelių ir česnakų mišinio (santa maria). Įmaišom sūrį, dešreles, dedam į keksiukų formeles (aišku geriau silikonines) ir kepam 20-30 minučių iki norimo apskrudimo lygio. Skanaus. Šalia pasiruoškit šviežių daržovių salotų.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą