2010 m. kovo 23 d., antradienis

AGUONŲ PYRAGAS


Pagrindui:
130 g kambario temperatūros sviesto
100 g cukraus
2 kiaušiniai
300 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
Aguonų masei:
750 ml pieno
100 g manų kruopų
1 kiaušinis
200 g aguonų
130 g cukraus
200 g sviesto
Varškės sluoksniui:
250 g tepamo varškės sūrio
2 kiaušiniai
5 v.š. cukraus
Pagrindui visus produktus suminkyti ir pusvalandžiui padėti į šaldytuvą. Aguonų masei visus produktus sudėti į puodą ir maišant užvirinti. Šiek tiek atvėsinti.
Kepimo formą (naudoju tortinę, dugną visuomet išlkoju sviestiniu popierium) išlipdyti tešla - ir dugną, ir formos šonus. Tada supilti aguonų masę.
Varškės sūrį (naudojau rikotą) ištrinti su cukrumi ir kiaušinių tryniais. Atskirai iki standumo išplakti baltymus ir atsargiai įmaišyti į sūrio masę. Viską užpilti ant aguonų sluoksnio.
Dėti į iki 170 C įkaitintą orkaitę ir kepti 50 min. Jei viršus pradės per stipriai ruduoti, pridengti folija. Iškepusį palikti pastovėti 10 min. išjungtoje orkaitėje, po to atvėsinti formoje ir išimti.
Aguonų turėjau tik 150 g., todėl atitinkamai sumažinau ir visus kitus aguonų masės ingridientus. Bet masės išėjo vistiek labai daug, pyragas gavosi oho koks didelis. Kadangi aguonų pyragai labai sotūs ir jų daug nesuvalgysi, galima daryti iš pusės normos, naudojant pilną normą tik varškės sūrio sluoksnio. Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą