![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEipQDYKK3KzECSl0WcpOaYMN9Ml_bdTAibKdHwlC-csYkTnugg1GyYSM7Zm4ACD_qw8Q2kCqhTUUhAPTEzBOYAFQrcL1uCjbA4fl0nf2UUcHXV5-nllkGMGwGGzGXPaZrAWdi0wfC1weac/s320/P1050318hh.jpg)
Tešlai reikės:
200 ml pieno
2 v.š. cukraus
1 pakelio sausų mielių
200 g kambario temperatūros sviesto
1/2 a.š. druskos
500 g miltų
Įdarui:
Camembert sūrio
Pieniškų dešrelių
Aptepimui:
1 kiaušinio
aguonų, sezamo sėklų
Pieną pašildyti iki kambario temperatūros, suberti mieles ir cukrų, viską pamaišyti, uždengti ir palikti šiltai 10-15 min., kol susidarys mielių kepurėlė. Tuo metu dideliame dubenyje miltus sumaišyti su druska, dėti gabalėliais supjaustytą minkštą sviestą ir viską trinti tarp pirštų, kol susidarys trupiniai. Pieno ir mielių masę supilti į miltus ir išminkyti tešlą. Tešla turėtų gautis minkšta, bet nebelipti prie rankų - jei trūksta, įdėti papildomai miltų. Tešlą gerai išminkyti ir pusvalandžiui dėti į šaldytuvą.
Įdarui camembert sūrį ir pieniškas dešreles supjaustyti į 16 nedidelių gabalėlių.
Išimtą iš šaldytuvo tešlą padalinti į 16 dalių. Imti vieną dalį tešlos, šiek tiek suploti tarp delnų, į viduriuką dėti po gabalėlį sūrio ir dešrelės, užlipdyti kraštus ir pavolioti tarp delnų, kad gautųsi apvali bandelė. Dėti bandeles į kepimo popieriumi išklotą skardą kelių centimetrų atstumu vieną nuo kitos, nes kepdamos pakyla.
Aptepti bandeles kiaušinio plakiniu, pabarsyti aguonomis, sezamo sėklomis. Kepti 30-40 min. iki 200 C įkaitintoje orkaitėje.
Labai skanios, ypač ką tik iškeptos. Jei namuose neturite daug valgytojų, galima daryti iš pusės normos. Įdarui tinka bet koks mėgstamas sūris, ar tiesiog tai, ką randate šaldytuve. Skanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą