Tešlai:
200 g miltų
100 g sviesto
1 a.š. kepimo miltelių
150 g cukraus
citrinos žievelės
Įdarui:
1 skardinė konservuotų kriaušių (560 g)
400 g obuolių
razinų
200 ml riebios grietinėlės
2 kiaušiniai
100 g rudojo cukraus
120 ml jogurto
1 a.š. cinamono
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, cukrumi ir citrinos žievele (aš įpilu šiek tiek citrinos sulčių). Į dubenį su miltais dėti kubeliais supjaustytą sviestą ir viską greitai surtinti tarp delnų, kad susidarytų trupiniai. Išardomos kepimo formos dugną iškloti kepimo popieriumi ir 3/4 trupinių suberti į formą, išlyginti, bet nespausti. Ant viršaus išdėlioti nuluptus ir plonomis riekutėmis supjaustytus obuolius, pabarstyti razinomis, toliau dėlioti plonomis riekutėmis supjaustytas kriaušes. Ant viršaus tolygiai užbarstyti likusius trupinius ir dėti į iki 200 C įkaitintą orkaitę 20 min.
Kol pyragas kepa, išplakti likusius įdaro ingridientus - kiaušinius, grietinėlę, jogurtą (naudoju vanilininį, jei nemėgstat per daug saldžiai rinkitės natūralų), cinamoną, cukrų (naudoju tik rudąjį, su baltuoju nesu bandžiusi). Po 20 minučių, išimti pyragą iš orkaitės, užpilti kiaušinių-grietinėlės plakiniu ir dar kepti 30-40 min.
Iškepusį pyragą šiek tiek rizikinga staiga išimti iš formos, todėl geriau jį šiek tiek ataušinti. Jis labai skanus tiek šiltas, tiek šaltas. Skanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą