2010 m. kovo 23 d., antradienis

HACHIS PARMENTIER



Šis patiekalas turi daugybę variantų ir pavadinimų - Hachis parmentier, Šepardo pyragas, Piemens pyragas, Kiniečių pyragas ar net Kartofel'naja zapekanka. Aš paprastai jį gaminu iš to, ką tuo metu turiu šaldytuve, todėl galbūt labiausiai tiktų pavadinti piemens pyragu ;) Įmame mėsytę (naudojau kalakutieną), svogūną, kokių randat daržovių (morka, paprika, šaldyti žirneliai ar kukurūzai) - viską palapsniui apkepinam keptuvėje, pabarstom mėgstamais prieskoniais, užpilam grietinėle. Jei šaldytuve nėra grietinėles, galima naudoti pieną, tačiau tuomet padažą teks sutirštinti šaukštu miltų. Viską dedam į vieną didelę arba kelias mažesnes skardeles. Ant viršaus galima papildomai užtarkuoti mėgstamo sūrio. Tuomet dedame iš anksto išvirtą bulvių košę ir vėl tarkuotą sūrį. Jei norit skanesnio, bet riebesnio varianto - ant viršaus dedamą tarkuotą sūrį sumaišykit su keliais šaukštais majonezo.
Kepam iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min.
P.S. Šiuo atveju aš naudojau dvi nedideles skardeles, todėl mano padažiukas iš apačios tiek įkaito, kad burbuliuodamas pradėjo kilti pro skardelės kraštą.. Todėl pasirinkit tinkamą kepimo formą, t.y. geriau gilesnę. Arba tiesiog ilgiau pakaitinkit mėsos-daržovių-grietinėlės mišinį, kad padažas būtų labai tirštas.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą