2010 m. kovo 23 d., antradienis

AGUONŲ VYNIOTINIS



Jei kam nors yra tekę ragauti nepakartojamo skonio šimtalapio... Kažin kiek reikia nevykųsiu bandymų, kad pasigaminti tokį namuose. Gal reiks pabandyti :) O čia tik "devintas vanduo nuo kisieliaus" - aguonų vyniotis, kurį dariau su filo tešla, bet ji čia nelabai man tiko, todėl geriau būtų mėginti su kokia nors kitokia. Bet pati aguonų masė labai nebloga, tik iš recepte pateikto kiekio gaunasi oj oj oj kiek daug.

Aguonų masei:
500 g aguonų
200 g sviesto
4 kiaušiniai
stiklinė cukraus
migdolų esencijos
200 g riešutų ir džiovintų vaisių
(razinų, papajų, abrikosų ir kt.)
Aguonas užplikyti verdančiu vandeniu ir palikti per naktį, kad išbrinktų. Kitą dieną nukošti per sietelį ir tris kartus permalti mėsmale (tokios neturiu, naudojau blenderį). Kiaušinius išplakti su cukrumi, kol masė pasidarys puri. Sviestą ištirpinti puode, įlašinti migdolų esencijos, sudėti maltas aguonas, išmaišyti ir truputį pakaitinus nukelti nuo ugnies. Kai masė atvės, sudėti išplaktus kiaušinius, riešutus ir džiovintus vaisius ir viską išmaišyti. Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą