2010 m. kovo 23 d., antradienis

VARLIŲ ŠLAUNELĖS








Šis tas labai prancūziško! Beveik visi turistai, kuriems teko pabuvoti Paryžiuje, grįžę į Lietuvą pirmiausia išgirsta klausimą - ar buvai pakilęs į Eifelio bokštą? Niekam ten kilti aš nerekomenduoju, nes ypatingo pojūčio tame nėra.. O į Paryžių iš viršaus pažiūrėti galima ir iš daugybės kitų vietų. Tačiau visai kas kita - paragauti varlių šlaunelių! Tam, kad mūsų svečiai išsivežtų kuo įdomesnių prisiminimų, sugalvojau iškepti jiems varlių :)
Reikės:
500 g šaldytų varlių šlaunelių
200 g sviesto
daug česnako
pipirų, druskos
Varlių šlauneles išimti iš kameros ir leisti atitirpti. Nelabai turėjau tam laiko - kad būtų greičiau pamerkiau į šaltą vandenį. Šlauneles iš abiejų pusių apibarsčiau druska ir pipirais. Gilioje keptuvėje ištirpinti 100 g sviesto, dėti šlauneles ir apkepti. Šlaunelėms šiek tiek apkepus, dėti likusį sviestą ir išspaustas česnako skilteles. Dar šiek tiek pakaitinti. Šlaunelės gaunasi labiau troškintos, nei keptos. Mėgstantiems labiau apskrudusį maistą siulyčiau jas prieš kepant apvolioti miltuose ir dėti mažiau sviesto. Skanaus :)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą