2010 m. kovo 25 d., ketvirtadienis

PIRMIEJI KOTLETAI



Kotletus dariau pirmą kartą. Gal kad nelabai juos mėgstu. Bet gavosi skanūs - reiks būtinai pakaroti. Valgėm su bulvytėm ir šviežių daržovių salotom. Beje į salotas dėjau - la mache, labai skanios salotos, Lietuvoj kažkodėl nepopuliarios.
Kotletams:
400 g veršienos faršo
dvi riekelės rupios forminės duonos
2-3 skiltelės česnako
1 kiaušinis
1 v.š. majonezo
100 ml riebios grietinėlės
100 ml neriebios grietinėlės
1-2 v.š. krakmolo
varškės sūrelio su žalumynais,
tarkuoto fermentinio sūrio
prieskonių
Forminę duoną, nupjovus plutelę, dėti į dubenėlį, užpilti grietinėle ir jei trūksta, šlakeliu vandens. Į dubenį dėti faršą, kiaušinį, majonezą, išspaustas česnako skilteles, mėgstamus mėsos prieskonius, išbrinkusią duoną ir viską išminkyti. Jei masė gausis per daug lipni, įdėti krakmolo. Formuoti kotletus ir kepti ant stiprios ugnies, kol apskrus. Dėti į kepimo formą. Į formos dugną pilti neriebios grietinėlės (tiek, kad dugnas pasidengtų). Kotletų viršūnėles apdėti varškės sūrelio ir tarkuoto fermentinio sūrio mišiniu. Kepti apie 15 min. iki 200 C įkaitintoje orkaitėje. Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą