2010 m. kovo 23 d., antradienis

KOVO 8-OSIOS TORTUKAS

Reikės:
Du lakštai mėgstamo biskvito
2 indeliai rikotos (500 g)
pakelis sviesto (250 g)
indelis saldaus kondensuoto pieno
Biskvitą šįkart dariau "iš akies" - kiaušiniai, cukrus, miltai, kepimo milteliai, šiek tiek aguonų, atrodo dar dėjau grietinės. Nors ragavusiems ir patiko, bet kitą kartą darysiu normalią biskvitinę tešlą, o ne iš bet ko, ką radau virtuvėje. Tiesiog tortuką dariau labai labai skubėdama, nes dėl sveikatos, teko gulėti lovoj. Tačiau torto kremas labai skanus ir vertas dėmesio! Be to, labai lengvai pagaminamas. Kambario temperatūros sviestą mikseriu su maišymo antgaliais išsukti iki purumo, pilti kondensuotą pieną ir viską plakti, kol gausis vienalytė masė. Sudėti rikotos sūrį ir plakti toliau. Viskas. Belieka biskvito lakštus sutepti kremu ir tortą papuošti - nuotraukoje viršus pagražintas ištirpintu juoduoju šokoladu.
Prieš patiekiant kelias valandas palaikyti šaldytuve. Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą