2010 m. kovo 23 d., antradienis

MIGDOLŲ IR MEDAUS VYNIOTINIS


Tešlai:
1 pakelis sluoksniuotos tešlos
arba
240 g šalto sviesto
375 g miltų
130 g cukraus
1 v.š. vanilinio cukraus
1 kiaušinis
migdolų lakštelių papuošimui
Įdarui:
200 g maltų migdolų
100 g cukraus
1 kiaušinis (atskirai trynys ir baltymas)
11/2 a.š. migdolų ekstrakto
rožių vandens
Sirupui:
medaus
citrinos sulčių
Aš naudojau sluoksnuotą tešlą. Norint naudoti tokią kaip originaliam recepte reikia cukrų sumaišyti su miltais, dėti kubeliais supjaustytą sviestą ir viską maišyti, kol gausis trupiniai. Tuomet įdėti kiaušinį ir užminkyti tešlą. Ją iškočioti stačiakampio formos maždaug 0,5 cm storio.
Įkaitinti orkaitę iki 190 C.
Įdarui sumaišyti maltus migdolus, cukrų, migdolų ekstraktą (nedėjau) ir kiaušinio baltymą, įpilti rožių vandens (1-3 v.š.) tiek, kad masė gautųsi minkšta ir elastinga.
Užtepti migdolų masę ant tešlos ir atsargiai suvynioti vyniotinį. Viršų aptepti kiaušinio tryniu.
Kepti 45 min. (kol gražiai apskrus).
Pagal šį receptą gavosi beveik nesaldus vyniotinis. Todėl viršuje atsargiai padariau įpjovas ir viską apliejau medaus ir citrinų sulčių sirupu. Palikau pastovėti per naktį. Vyniotinis "prisigėrė" medaus ir galiausiai gavosi labai skanus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą