2010 m. kovo 23 d., antradienis

SUKTINUKAI










Užkandžiai gelbėtojai - skanūs, labai greit padaromi ir tinka visokiom progom. Reikia sluoksniotos tešlos. Beje aš ją randu pirkti tik apvalios formos - būtent tokios, kokia ir reikalinga šiems užkandėliams. Ir nuo Lietuvoje parduodamos sluoksniotos tešlos ji skiriasi tuo, kad yra gerokai mažiau "sluoksniuota", t.y. kepdama tiek daug neišsipučia. Daroma paprastai - ant tešlos lakšto dedama plonomis riekelėmis pjaustyta dešrytė, rūkyta lašiša arba obuoliai, kriaušės. Tešlos skritulys simetriškai supjaustomas į 16 lygių dalių - pusę per pusę ir t.t. Kiekvienas ritinėlis susukamas pradedant nuo platesnio krašto. Aptepama kiaušinio plakiniu ir apibarstoma prieskoniais, sezamo sėklom, riešutais ir pan. Aptepama kiaušinio plakiniu ir apibarstoma prieskoniais, sėklom sezamo, riešutais ir pan.
Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą