2010 m. kovo 23 d., antradienis

CROISSANTS AUX AMANDES




Vienas mėgstamiausių mano prancūziškų desertų... Mmm..
Reikės:
8-10 kruasanų
Sirupui:
250 ml vandens
65 g cukraus (dėjau šiek tiek daugiau)
1 šaukštas romo (neturėjau ir nedėjau)
Kremui:
120 g maltų migdolų
100 g cukraus
pakelis vanilinio cukraus
120 g minkšto sviesto
2 kiaušiniai
1 šaukštas romo (nebūtinai)
migdolų plokštelių
cukraus pudros
Kruasanus įpjauti beveik iki galo, tačiau, kad liktų kraštelis, laikantis abi dalis kartu, t.y. padaryti tokia tarytum kišenę. Galima tiesiog perpjauti iš ilgio į dvi dalis.
Puode užvirinti vandenį, cukrų, romą ir kaitinti kol cukrus visiškai ištirps. Palikti atvėsti.
Merkti kiekvieną kruasaną į sirupą ir dėti į didelę lėkštę - tik ne vieną ant kito, nes nuo cukraus sirupo gali sulipti.
Išplakti sviestą, cukrų, vaniliną, migdolų pudrą elektriniu mikseriu (su tešlos maišymo antgaliais), kol gausis vientisa masė. Įmušti kiaušinius ir plakti mikseriu ( su plakimo antgaliais) apie 3-4 min., kol masė gausis labai puri. Įdėti romą ir išmaišyti.
Gausiai pridėti kruasanų "kišenes" kremu. Dėti kruasanus į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo skardą. Likusiu kremu apdėti-aptepti kruasanų viršų. Apibarstyti migdolų plokštelėmis.
Kepti 15 minučių iki 200 C įkaitintoje orkaitėje, kol stipriai apskrus.
Ištrauktus iš orkaitės apibarstyti cukraus pudra. Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą